9月16日(木)ラクナウチキンビリヤーニ(ダム、パッキ)
◎ポール・ゴーパル・クリシュナのチキンビリヤーニ
カルダモンとメースの香りを引き立たせる。
黄色く仕上げる。
チキン、玉ねぎ、ヨーグルト、米の比率を引き続き検討すること。
A (Chicken Marination)
Mustard Oil
Turmeric Powder
Cumin Powder
Coriander Powder
Red Chili Powder
Salt 10g
Chicken 1kg
B (Onion Masala)
Vegetable Oil
Ghee
Caraway Seed
Whole Garam Masala
(Cinnamon, Green Cardamon, Mace)
Onion 1kg
Ginger Garlic Paste 2tbs
C (Yogurt Masala)
Yogurt 300g
Turmeric Powder 1/2tbs
Paprica Powder 1tbs
Cumin Powder 1tbs
Coriander Powder 1tbs
Biriyani Masala 1tbs
(Cardamon:Mace = 1:1)
Salt 6g
Water 200ml
D (Rice)
Basmati Rice !Kg
Garam Masala
Salt 10g
E (Garnish for Dum)
Rose Water
Saffron Water
Fried Onion
Mint